Новини
23 Серпня 2019
865

Оплата “кредиткою”: В регіонах спрощують оплату у міському транспорті

Комісія за безконтактну оплату проїзду не стягується

Міські маршрутні автобуси Енергодара (Запорізька область) і Чорткова (Тернопільська область) тепер обладнано спеціальними валідаторами. Пристрій призначений для оплати проїзду безконтактними картками будь-якого банку різних платіжних систем, пристроями з NFC, а також соціальними картками містян. Про це повідомляє прес-служба компанії Mastercard, яка у партнерстві з Ощадбанком та компанії ВВМ-Груп підтримали ініціативу міських рад.

Валідатори розташовуються в салоні або безпосередньо біля водія. Для оплати проїзду в автобусі пасажиру достатньо лише піднести безконтактну банківську картку, пристрій з NFC або картку містянина до валідатора і дочекатись звукового й світлового сигналу. Комісія за безконтактну оплату проїзду не стягується.

Нагадаємо, китайська компанія Skywell запустить в Україні виробництво своїх електричних автобусів. Наразі йдуть переговори з різними сторонами та учасниками, визначаються терміни, технології, процеси. Орієнтовно процес може зайняти 9-12 місяців.

А міська ініціатива Kyiv Smart City запустила платформу моніторингу якості повітря. На платформі є інформація з супутника за деякими показниками, де ознайомитися з даними.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram