Новини
19 Серпня 2021
666

Опитування: Майже третина українців хотіла б працювати за кордоном

Більшість респондентів прагнуть працювати в інших країнах через вищу зарплату

Близько 32% українців хотіли б працювати за кордоном, при цьому 65% вважають за краще працювати в Україні, пише Бізнес Цензор з посиланням на результати опитування соціологічної групи “Рейтинг”.

Основними причинами бажання працювати за кордоном 71% респондентів вибрав вищу зарплату, ще 57% опитаних — кращі умови, 20% — кращі умови праці та можливості самореалізації. При цьому для покоління Незалежності (народжених після 1991 року) можливість самореалізації важливіша, ніж для представників старших вікових груп.

Соціологи зазначають, що найбільше бажаючих поїхати на заробітки серед молоді — 54%, а найменше — серед старших 61 року (тільки 18%).

Водночас на Донбасі бажаючих виїхати на роботу за кордон вдвічі менше, ніж в західних областях — 20-23% проти 40% відповідно.

Соціологічне опитування тривало з 20 липня до 9 серпня. Всього опитали 20 тис. українців старше 16 років у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Метод опитування: CATI — телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера.

Нагадаємо, станом на 16 серпня 2021 року кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні становить 315 тис. осіб, що на 179 тис. або 36% менше, ніж на цей період минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram