Новини
17 Серпня 2021
614

Кількість безробітних в Україні скоротилася на третину

Міністр економіки розповів про введення додаткових заходів зі створення робочих місць і працевлаштування безробітних

Станом на 16 серпня 2021 року кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні становить 315 тис. осіб, що на 179 тис. або 36% менше, ніж на цей період минулого року, повідомляє пресслужба Міністерства економіки з посиланням на міністра Олексія Любченка.

Зокрема він проанонсував додаткові урядові заходи зі створення робочих місць і працевлаштування безробітних під час реалізації загальнодержавних цільових, регіональних, інвестиційних, інших програм і проєктів, замовником яких є органи державної влади.

“Під час реалізації таких програм і проєктів окремий фокус — на виконання показників працевлаштування, зокрема на створення нових робочих місць. Будемо постійно контролювати цей процес. Мета — економіка повинна відновлюватися і кількість офіційно працевлаштованих громадян має змінюватися, всупереч таким викликам, як, наприклад, можливі нові карантинні обмеження, пов’язані з новими мутаціями коронавірусу як в Україні, так і у світі”, — зазначив міністр.

Нагадаємо, ВВП України в другому кварталі 2021 року зріс на 5,4%, якщо порівняти з другим кварталом 2020 року. Основними чинниками зростання стали поступове відновлення та оптимістичні бізнес-настрої через пом’якшення карантинних обмежень. Також — високий споживчий попит населення, зокрема стимульований зростанням мінімальної заробітної плати.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram