Новини
16 Червня 2021
822

Обсяги IPO в США побили річний рекорд вже в червні

Експерти очікують, що IPO-бум продовжиться і в другій половині 2021-го та наступного року

Фото: Keith Bedford

Обсяги IPO в США продовжують бити рекорди — початкові публічні розміщення вже залучили $171 млрд, перевищивши рекордні $168 млрд за весь 2020 рік, пише Reuters з посиланням на дані фінансової платформи Dealogic.

При цьому середній одноденний прибуток до ціни IPO в США цього року становить 40,5%. Для порівняння: показник за той самий період 2020 року був на рівні 28,2%, а за перші шість місяців 2019 року — 21,7%. За даними Dealogic, середня тижнева прибутковість у 2021 році становить 35,7% — це вище, ніж 32,2% у 2020 році й 25,5% у 2019 році.

Причиною зростання обсягів IPO стали високі оцінки компаній на фоні низьких відсоткових ставок Федеральної резервної системи США і грошово-кредитних стимулів під час пандемії.

“Якщо ринки продовжать триматися на поточних рівнях, у нас буде багато роботи з IPO цього літа й восени”, — зазначив співкерівник відділу ринків акціонерного капіталу Північної та Південної Америки Morgan Stanley Едді Моллой. — Дерева не ростуть до неба вічно, так що не кожен рік IPO будуть показувати рекордні обсяги. Однак за умови стабільності ми також очікуємо напружений 2022 рік”.

Первинні лістинги можуть поставити нові рекорди в другій половині 2021 року — вийти на біржу планують кілька відомих стартапів. Про плани на IPO оголосив найбільший китайський сервіс таксі Didi Chuxing. Онлайн-брокер компанія Robinhood планує провести розміщення в липні. Восени виробник електромобілів Rivian Automative, в який вже вклалися Amazon і Ford, може залучити до $50 млрд під час лістингу.

Як писали раніше Investory News, компанія Astra оголосила, що  планує стати першим виробником невеликих ракет, який вийде на біржу. Вона стане другим публічним космічним підприємством після Virgin Galactic Річарда Бренсона.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram