Новини
30 Листопада 2022
527

Обстріли та блекаут не вплинули на кількість відкритих кафе та ресторанів

Але через це скорочується обіг закладів

Масовані ракетні атаки росії майже не вплинули на кількість кафе та ресторанів, які працюють, але позначились на їх обігах та організації робочого процесу, свідчать дані Опендатабот,  які посилаються на дослідження Poster.

Після масованого ракетного обстрілу цивільної інфраструктури 16 листопада, кількість закладів, що працює, суттєво не змінилась. Виключенням стали Житомирська та Одеська область, де зафіксували найбільші падіння кількості робочих закладів — -5% та -3% за тиждень відповідно.

Показники обігу закладів харчування скоротилися, в середньому, на 8%. Найбільше обіг скоротився в закладах Чернівецької (-15%), Тернопільської (-14%) та Хмельницької (-13%) областях.

Обстріли цивільної інфраструктури та блекаут 23 листопада також практично не відобразились на кількості закладів, які працюють.

Найбільше постраждали Черкаська та Рівненська області (ще -4% за тиждень), Івано-Франківська, Вінницька та Тернопільська (-3%). Однак у Житомирській області кількість активних закладів за тиждень зросла на 4%.

В середньому, другий блекаут скоротив обіг кафе та ресторанів в Україні на 8% за тиждень.

Найбільше обіг просів у:

• Кіровоградській (-16%);

• Волинській (-14%);

• Миколаївській (-13%);

• Одеській (-12%);

• місті Києві, Полтавській та Чернігівській областях — -11%.

“Відключення світла змушують рестораторів адаптувати роботу закладів: скорочувати години роботи й меню, готувати лише холодні страви, розпалювати гриль на вулиці, працювати при свічках. Проте ті підприємці, хто встиг вже встановити генератори, почуваються краще і, навіть, бачать зростання у касах. Заклади стають водночас і робочими хабами, де можна попрацювати за ноутбуком, поки вдома немає світла, і пунктами незламності, в яких можна зарядити телефони та зігрітися”, — прокоментував ситуацію СЕО та співвласник компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster Родіон Єрошек.

Нагадаємо, з березня 2023 року українські біженці в Польщі платитимуть за проживання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram