Новини
7 Листопада 2019
668

Новий рекорд: Акції Uber подешевшали до мінімального значення

Це пов’язують із закінченням терміну дії заборони на продаж акцій компанії

Фото: ASSOCIATED PRESS/Richard Drew

У ході торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі 6 листопада вартість акцій компанії Uber Technologies знизилася на 8,7%, до мінімального рівня у $25,58 за один цінний папір, повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що різке падіння акцій пов’язане із закінченням терміну дії заборони на продаж акцій Uber, який набрав чинності 10 травня 2019 року у перший не досить вдалий день IPO.

“Перед відкриттям торгів 6 листопада з акціями Uber було проведено чималу кількість операцій: Goldman Sachs (один із найбільших у світі інвестиційних банків), у якого на червень 2019 року був 4,1% акцій Uber, продав близько 2 млн акцій неназваному покупцеві за ціною $26,90 за папір, що на 4% нижче ціни закриття 5 листопада”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 7 листопада, курс трохи покращився і на закритті торгів вартість акцій досягла значення $26,94.

Крім того видання нагадує, що наразі фінансовий стан Uber знаходиться не в найкращому стані.

Так, за підсумками III кв 2019 року виторг компанії зріс на 30% до $ 3,8 млрд, при цьому збитки зросли до $1,2 млрд. «І раніше 2021 року вихід на позитивний результат не планується», – пише видання.

І додає, що напередодні SoftBank Group відзвітував щодо першого за 14 років збиткового кварталу. У чому японський телекомунікаційний гігант, головним чином, зобов’язаний невдалими інвестиціями в Uber і мережу коворкінг WeWork.

Нагадаємо, на початку вересня Uber встановив на той момент нову рекордно низьку ціну на акції – $45. Компанія, яка колись оцінювалася в $72 млрд і приблизно коштувала $120 млрд як публічний суб’єкт, боролася за першість з часу свого першого IPO.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram