Новини
6 Листопада 2019
871

SoftBank зазнав квартальних збитків у $6,5 мільярда через спекулятивні ставки

Минулого місяця SoftBank був змушений витратити понад $10 мільярдів на порятунок стартапу WeWork

На фото: Масайосі Сон/Ken Kobayashi

SoftBank Group Corp отримав квартальний збиток, який був набагато більше, ніж припускали аналітики, під впливом не зовсім позитивних оцінок деяких з його найбільших технологічних ставок, таких як WeWork та Uber, пише Reuters.

Японський інвестиційний гігант зафіксував операційний збиток у розмірі 704 млрд єн ($6,46 млрд) за квартал липень-вересень. Операційний прибуток у 706 млрд єн ($6,48 млрд) компанія отримала за той же період роком раніше.

Перші квартальні збитки групи за 14 років ставлять під сумнів стратегію засновника Масайосі Сона, спрямовану на інвестування в стартапи з високою рентабельністю, оскільки він намагається зібрати другий гігантський інвестиційний фонд.

Інвестиційний конгломерат заявив, що його Vision Fund за $100 млрд зафіксував нереалізовані збитки в розмірі 537,9 млрд єн ($4,93 млрд) за шість місяців, оскільки вартість його технологічних ставок, таких як WeWork і Uber, впала.

За підтримки Саудівської Аравії Vision Fund, яким керує екс-банкір Deutsche Bank Раджив Місра, в кінці вересня інвестував $70,7 млрд у 88 компаній. Ці інвестиції в даний час оцінюються в $77,6 млрд.

Минулого місяця SoftBank був змушений витратити понад $10 млрд на порятунок стартапу WeWork після провалу спроби IPO.

У зв’язку з посиленням контролю ринку на шляху до прибутковості для багатьох ставок на стартапи, SoftBank намагається вивести їх на ринок. Це важливий крок, пише агенція, щоб розблокувати капітал для підтримки зростання інвестицій.

Вартість більшості перерахованих інвестицій фонду, зокрема Uber, Slack Technologies і Guardant Health, за квартал впала.

В Uber цей спад продовжився, оскільки втрати продовжують наростати, а закриття акцій після IPO закінчується, і на цьому тижні їх акції досягли нових мінімумів.

Інвестиційна діяльність SoftBank підтримується іншими стовпами імперії Сона, включаючи місцеву телекомунікаційну компанію SoftBank Corp, яка у вівторок повідомила про 9%-ве збільшення операційного прибутку в другому кварталі.

SoftBank не опублікував прогноз на поточний фінансовий рік, заявивши, що занадто багато невизначених факторів.

Нагадаємо, SoftBank разом із найбільшою у світі мережею коворкінгів WeWork уклали угоду щодо придбання японською компанією 80%-вої частки в стартапі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram