Новини
5 Липня 2019
927

Новий Jaguar XJ стане електромобілем

Про це автовиробник оголосив у день зняття з виробництва поточного покоління моделі

Британський автовиробник Jaguar Land Rover інвестує близько £1 млрд ($1,25 млрд) у виробництво електромобілів у Великій Британії, повідомляє Reuters.

Найбільша автомобільна компанія Великої Британії, яка в минулому році виробила 30% з 1,5 млн автомобілів у країні, відкриє виробничу лінію на заводі Castle Bromwich в Бірмінгемі. Тут автоконцерн буде випускати електричну версію Jaguar XJ. Крім того буде найнято ще 2,7 тис. працівників.

Ця новина з’явилася після того, як в січні цього року компанія оголосила про скорочення 4,5 тис. робочих місць, переважно у Великій Британії.

“Ми віддані тому, щоб виробляти наступне покоління наших автомобілів з нульовим рівнем викидів у Великій Британії”, – прокоментували в компанії.

Castle Bromwich протягом літа буде переобладнаний в рамках підготовки до випуску нового покоління електричних і гібридних моделей Jaguar.

Нагадаємо, німецький автовиробник BMW Group заявив про намір розробляти електродвигуни, трансмісію і силову електроніку наступного покоління спільно з британською компанією Jaguar Land Rover, що свідчить про появу в автомобільній галузі ще одного альянсу, покликаного знизити витрати на розробку електромобілів.

З початку 2019 р. українці придбали та зареєстрували 3185 автомобілів, що працюють виключно на електротязі. З них 2964 легкових, комерційних – 221 авто.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram