Новини
5 Липня 2019
789

Популярніша за Tesla: В Україні з початку року зареєстровано понад 1,5 тис. електрокарів марки Nissan

За шість місяців український автопарк поповнили 3,2 тис. електромобілів

З початку 2019 року українці придбали та зареєстрували 3185 автомобілів, що працюють виключно на електротязі. З них 2964 легкових, комерційних – 221 авто, повідомляє УкрАвтопром.

Зазначається, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року попит на електромобілі в Україні зріс на 58%. “Однак левову частку (91%) первинного ринку електромобілів сформували машини, що були в експлуатації”, – йдеться у повідомленні.

Видання пише, що лідером в частині легкових електрокарів залишається Nissan Leaf. “З січня по червень 1550 автомобілів цієї моделі отримали українські номери”, – зазначається у повідомленні.

На другому місці Tesla Model S, в заліку якої 253 реєстрацій. А от третім за популярністю став BMW i3 з результатом 189 авто. “Електромобіль FIAT 500e обрали 135 українців – і це четвертий результат. Замикає п’ятірку найпопулярніших електромобілів на українському ринку Renault Zoe – 134 шт”, – зазначає видання.

Що стосується комерційного сегмента, то кращий результат у RENAULT Kangoo Z.E. – 206 реєстрацій за пів року.

Нагадаємо, японський автоконцерн Nissan ухвалив рішення припинити до червня 2020 року продажі автомобілів марки Infinity в Західній Європі. Це пов’язано з гострою конкуренцією на європейському авторинку. Водночас компанія розраховує активізувати продажі на ринках США та Китаю.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram