Новини
31 Жовтня 2019
775

Новий антирекорд Sony: Продажі смартфонів стрімко падають

За минулий квартал було продано 0,6 мільйона одиниць – найнижчий результат за всю історію компанії

У минулому кварталі мобільний підрозділ Sony – Mobile Communications, встановив черговий антирекорд, продавши 0,6 мільйона смартфонів, що є найнижчим результатом за всю історію компанії, повідомляє ITC.ua.

Для порівняння, роком раніше Sony продала 1,6 млн смартфонів, а за II квартал 2019 календарного року – 0,9 млн.

“Цілком ймовірно, що продажі продовжуватимуть падати, враховуючи, що нічого для виправлення ситуації Sony не робить і ніяких змін в стратегії виробника поки що не видно”, – пише видання.

І додає, що спочатку Sony прогнозувала постачання смартфонів у розмірі 5 млн одиниць на 2019 фінансовий рік. “Проте пізніше була змушена переглянути цю кількість до 4 млн одиниць. Особливо після жахливих результатів кварталу з квітня по червень”, – зазначає видання.

Наразі компанія знову скоригувала свої плани у сторону зниження. Й розраховує продати за підсумками фінансового року, що триває з 1 квітня 2019 року по 31 березня 2020 року всього 3,5 млн смартфонів.

Нагадаємо, на початку липня Sony Corporation та Daiwa Capital Holdings оголосили про створення спільного інвестиційного фонду Innovation Growth Ventures, основна мета якого – інвестування в стартапи “ключових швидкозростаючих галузей”.

А наприкінці серпня японська Sony вирішила продати весь свій пакет акцій виробника оптики, медичного обладнання та фототехніки Olympus назад самій компанії за 80,4 млрд єн (майже $763 млн).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram