Новини
9 Липня 2020
1 111

Нові стимули після карантину: Британцям оплачуватимуть похід у ресторан

За кожного клієнта — компенсація від держави у £10

Велика Британія з 15 липня до кінця 2020 р. знижує ПДВ з 20% до 5% для найбільш постраждалих галузей — туризму, готельного бізнесу, кінотеатрів і ресторанів, повідомляє Financial Times.

Кафе і ресторани чекає додатковий стимул — вони отримають компенсацію в £10 (понад $12) за кожного клієнта. Тим, хто вирішили пообідати у них, заклади зможуть надати знижки за держрахунок (але не більше 50%): програма так і називається “eat out to help out” (їсти, щоб допомогти).

В галузі гостинності Великої Британії залишилося не більше 20% повністю зайнятих з 2 млн працівників, пише FT. Нові заходи уряду найбільше допоможуть мережевим фастфудам і майже не допоможуть британським барам: продажі алкоголю не підпадуть ні під знижений ПДВ, ні під компенсацію.

У масштабах економіки ці заходи значні: плюс £30 млрд ($37,8 млрд) до вже оголошених £150 млрд ($189,45 млрд).

Нагадаємо, шведська виноробня Oddbird, яка виробляє безалкогольне вино, відкрила ресторан у заповіднику під Стокгольмом. Шість столиків ресторану розставлені в лісі, полі й у води. Гостям пропонують виключити контакти з людьми та насолодитися красою природи.

Як відомо, у Швеції це не перший дистанційний ресторан. Так, шведська пара відкрила на лузі поряд з будинком безконтактний ресторан просто неба, але на одного гостя. Страви клієнтам спускають у кошику по мотузці.

А от співзасновник Instagram Майк Крігер та його дружина Кейтлін навесні запустили SaveOurFaves — каталог ресторанів Bay Area, що продають подарункові сертифікати, щоб компенсувати ресторанам і кафе втрачені під час карантину доходи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram