Новини
2 Вересня 2020
836

Німецький парламент проведе власне розслідування банкрутства Wirecard

Наразі пройшло декілька слухань у справі, у депутатів залишилося багато відкритих питань

Депутати Бундестагу оголосили про намір провести власне повномасштабне розслідування причин банкрутства німецької фінансово-технологічної компанії Wirecard, яке стало одним із найбільших корпоративних скандалів в історії сучасної Німеччини, повідомляє Financial Times.

“Ми повинні прояснити всі питання навколо цього скандалу зі звітністю, що не має прецедентів в історії післявоєнної Німеччини, – цитує видання представницю Партії зелених Лізу Паус. – Ми повинні зробити це для інвесторів і всіх інших громадян нашої країни”.

Раніше в Бундестазі пройшло декілька слухань у справі про банкрутство Wirecard і у депутатів залишилося багато відкритих питань. Депутати у тому числі хочуть розібратися, наскільки ефективно здійснювався контроль за діяльністю Wirecard з боку регуляторів й інших органів виконавчої влади.

“Картина подій, яку нам представили за останні два місяці, показує, що наразі уряд тільки й робить, що покладає провину на інших людей”, – зазначив депутат Вільної демократичної партії Німеччини (FDP) Флоріан Тонкар.

Раніше Investory News писали, аудитори компанії EY попередили, що на рахунках одного з лідерів німецького постачальника інтернет-технологій та фінпослуг — Wirecard не вистачає €1,9 млрд ($2,13 млрд).

У серпні інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього операційного директора німецького фінтех-стартапу Wirecard Яна Марсалека. Запит про його пошук та арешт для екстрадиції отримають правоохоронні органи по всьому світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram