Новини
20 Серпня 2021
812

Нікому вони не потрібні: Аграрії Херсонщини не знають, куди подіти врожай кавунів

Місцевий фермер розпродує популярну ягоду менш як за гривню

На Херсонщині аграрії опинилися в скрутному становищі. Їм нікуди подіти урожай кавунів, тому вони не знають, що робити з тоннами баштану. Один із фермерів настільки зневірився, що вирішив “позбуватися” від кавунів, віддаючи їх за максимально низькою ціною, пише kherson.net.

Відео з урожаєм фермер з села Михайлівка Скадовського району опублікував у Facebook.

Чоловік зняв на відео поля з тоннами зібраного врожаю кавунів. Фермер із сумом розповів, що баштанні нікому не потрібні. За словами чоловіка, ціни на кавуни максимально низькі — від 70 копійок за кілограм. Аграрій запрошує всіх охочих приїжджати на поля і купувати урожай.

“Кавун від 70 копійок до гривні, нікому він тут не потрібен. Приїжджайте, купуйте, будемо раді всім”, — повідомив автор відео.

Дійсно, на відео можна помітити безліч машин із тоннами кавунів. У коментарях користувачі дивуються від того, наскільки знецінюється праця аграріїв. У всій Україні кавуни популярні на ринках і в магазинах. Люди з нетерпінням чекали серпня і сезону херсонського врожаю, проте ціна на баштан залишається як і раніше високою.

У Києві, в середньому, кавуни коштують по 8 грн за кілограм, в інших містах і областях України ціна на баштанні особливо не відрізняється, пише УНІАН. У деяких регіонах можна знайти кавуни навіть по 4 грн, проте дешевше купити не вдасться.

Багато коментаторів зазначають, що якщо фермери не зможуть продати кавуни навіть за такими низькими цінами, то їм доведеться викидати весь урожай.

Тим часом ціни на мед цьогоріч значно зросли — на 50-100 грн за кілограм продукту в залежності від сорту. І, найімовірніше, знижуватися вже не будуть. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram