Новини
19 Лютого 2019
1 090

Не через Brexit: Honda закриває свій єдиний завод у Британії

Такий крок призведе до скорочення 3,5 тис. робочих місць

Японський автовиробник Honda Motor оголосив про закриття свого єдиного заводу у Великій Британії. Як повідомляє REUTERS, виробничі потужності припинять роботу до 2021 р.

За попередніми прогнозами, закриття заводу Honda у місті Суіндон на півдні Британії призведе до скорочення близько 3,5 тис. робочих місць.  При цьому керівництво японського автогіганта підкреслює, що компанія не пов’язує таке рішення з Brexit. Як заявив на прес-конференції у Токіо виконавчий директор Honda Такахіро Хачіго, закрити завод вирішили у зв’язку зі змінами на світовому автомобільному ринку. З тієї ж причини японська компанія вирішила припинити виробництво седана Civic на своєму заводі в Туреччині з 2021 р. Проте про припинення діяльності  у Туреччині наразі не йдеться.

Як підкреслюють у REUTERS, закриття заводу Honda може стати ударом по британському автовиробництву. Декілька тижнів тому компанія Nissan теж скасувала плани з виробництва свого позашляховика X-Trail в Великій Британії. А ще раніше автовиробники Jaguar Land Rover та Ford Motor оголосили про різке скорочення робочих місць в Європі.

Відзначимо також, що на фоні зниження темпів виробництва авто з двигунами внутрішнього згорання у світі підсилюється інтерес до електрокарів. Так, нещодавно стало відомо, що Amazon та General Motors планують інвестувати $1-2 млрд у компанію Rivian Automotive LLC, що нещодавно представила електричний пікап Rivian R1T та електрокросовер Rivian R1S.  При цьому ринок електрокарів в Україні теж зростає, хоч поки і не надто вражаючими темпами.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram