Новини
22 Липня 2020
1 144

Навушники не потрібні: Ілон Маск розкрив подробиці про нейроінтерфейси від Neuralink

Чіпи, що імплантуються, дозволять людям слухати музику без додаткових пристроїв

Власник SpaceX і Tesla Ілон Маск розповів у своєму акаунті у Twitter про деталі проекту нейроінтерфейсу Neuralink. Зокрема, відповідаючи на питання користувача Остіна Говарда, Маск написав, що люди, які під’єднали Neuralink, зможуть слухати музику прямо з чіпа, пише The Independent.

Підприємець додав, що чіп допоможе людям контролювати рівень гормонів і використовувати їх “для власного блага” — наприклад, щоб справлятися з тривогою та краще міркувати.

За словами Маска, операція з установки чіпа в мозок буде повністю автоматизованою, як корекція зору за допомогою ексимерного лазера.

У 2020 р. компанія провела випробування пристроїв на тварин, уточнює видання. Експерименти на людях вона планує почати після отримання дозволу від Міністерства охорони здоров’я США.

Neuralink була створена у 2016 р. й провела тільки один публічний захід з описом технології нейронного інтерфейсу, зазначає видання. На презентації у липні 2019 р. Маск розповів, що чіпи буде імплантувати в мозок “швейний” робот-хірург, який з’єднає їх за допомогою “ниток”-імплантів для зчитування інформації.

Маск підкреслював, що технологія допоможе людям з неврологічними захворюваннями, наприклад, хворобою Паркінсона або Альцгеймера, а також розширить можливості звичайних людей.

В описі технології йдеться про підключення до мозку кабелю USB-C, який забезпечить “повну пропускну здатність передачі даних”.

Зараз на сайті Neuralink опубліковано 11 вакансій для інженерів-механіків, фахівців з робототехніки, гістології та інших. 18 липня Маск повідомив, що компанії потрібні люди з досвідом роботи з ношеними пристроями та смартфонами. Підприємець планує розповісти більше про проект 28 серпня 2020 р.

Як відомо, Ілон Маск увійшов до п’ятірки найбагатших людей світу. 20 липня, статки Маска оцінювалися у $74,2 млрд — він обходив шосту позицію найбагатшої людини Азії Мукеша Амбані на $1,3 млрд.

Раніше Investory News писали, що споживачі усього світу у 2020 р. витратять на електроніку та побутову техніку €1,05 трлн. Наймасовішим сегментом ринку залишаться мобільні пристрої.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram