Новини
23 Січня 2020
1 259

GfK: У 2020 році на техніку та електроніку буде витрачено понад €1 трильйон

Наймасовішим сегментом ринку залишаться мобільні пристрої

Споживачі усього світу у 2020 році витратять на електроніку та побутову техніку понад трильйон євро (€1,05 трлн), повідомляють Ведомости, посилаючись на дані щорічного звіту аналітичної компанії GfK.

Як зазначає провідний експерт GfK Павло Лазаров, цього року основні надії на поштовх до зростання покладено на сферу телекомунікацій. “Завдяки поширенню пристроїв з підтримкою технології 5G телеком-сектор знову покаже зростання. А попит на телефони, перш за все в країнах Азії, позитивно позначиться на всьому світовому споживчому ринку”, – розповідає він.

Мобільні пристрої (смартфони, планшети й так далі) залишаться наймасовішим сегментом ринку електроніки. “Якщо минулого року на них припало 43% ринку, то у 2020-му частка ринку збільшиться до 43,2% (€454 млрд). При цьому продажі гаджетів будуть рости швидше, ніж в інших сегментах – в середньому на 3%”, – йдеться у дослідженні.

Аналітики GfK також спрогнозували зростання на 2% продажів великої побутової техніки, які досягнуть 17,8% у загальному обороті ринку (€187 млрд). Сектор споживчої електроніки заробить €146 млрд, що становитиме 14% ринку, а ще 15% припаде на сектор IT та офісного обладнання.

“Ключовими факторами при виборі товарів стануть преміальність, інноваційність та продуктивність”, – зазначили у компанії.

І додали, що споживачі хочуть інвестувати в зручність та здоровий спосіб життя, що призведе до зростання продажів у сегменті малої побутової техніки. Його оборот може досягти €97 млрд (9,2% ринку).

Зростання попиту також чекає на Oled-телевізори (на 19%), ігрові ноутбуки (+15%) і бездротові ручні пилососи (+23%).

Нагадаємо, в Україні кожен третій інтернет-користувач купує товари онлайн. У 2019 році близько 82% здійснювали від 5 до 20 покупок в мережі, а ще 17% – понад 20.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram