Новини
12 Серпня 2019
714

Наслідки торгової війни: Goldman Sachs попередив про загрозу рецесії в США

Така ситуація породжує невпевненість інвесторів

Американський банк Goldman Sachs вважає, що торгова війна США і Китаю негативно вплине на зростання американської економіки та може викликати рецесію. Про це повідомляє видання CNBC з посиланням на аналітичну записку експертів Goldman Sachs.

Аналітики вважають, що США і Китай через погрози введення нових мит з боку Вашингтона і заходів у відповідь Пекіна не встигнуть укласти торговельну угоду до американських виборів 2020 р. Банк у зв’язку з цим знизив прогноз економічного зростання в США в четвертому кварталі поточного року на 0,2%, до 1,8%. Експерти також припускають, що подібна ситуація породжує невпевненість інвесторів і може змусити приватні компанії Сполучених Штатів скорочувати витрати й обсяг інвестицій.

“Побоювання, що торговельна війна послужить спусковим гачком для рецесії, наростають. Банк змінює в бік підвищення оцінки ступеня впливу торгової війни на економічне зростання”, – відзначають у Goldman Sachs.

Як пише видання, КНР і США протягом декількох місяців вели переговори щодо врегулювання торговельних суперечок. У першій половині травня в американській столиці пройшов 11-й раунд консультацій, однак після цього діалог зайшов у глухий кут. 10 травня Вашингтон ввів додаткові мита на китайську продукцію на суму $200 млрд, підвищивши ставку з 10% до 25%. На початку червня уряд Китаю прийняв відповідні заходи щодо більш ніж 5 тис. товарних позицій США на суму $60 млрд.

Рішення про відновлення консультацій було досягнуто в ході зустрічі президента США Дональда Трампа і голови КНР Сі Цзіньпіна на саміті G20 в Осаці 28-29 червня. 12-й раунд переговорів пройшов у Шанхаї на позаминулому тижні. Білий дім назвав зустрічі конструктивними, нагадують експерти, та підтвердив, що такі переговори, як очікується, пройдуть у Вашингтоні на початку вересня.

Нагадаємо, Дональд Трамп оголосив про рішення ввести з 1 вересня додаткові мита на китайські товари. Причина – провалені переговори між американською та китайською сторонами.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram