Новини
16 Травня 2019
708

Нафтогаз України у вересні планує розміщення єврооблігацій

За словами Андрія Коболєва, зараз “вікно” для розміщення єврооблігацій для державної компанії закрилося

Фото: прес-служба НАК “Нафтогаз”

Голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв допускає можливість випуску єврооблігацій ближче до вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на коментар Коболєва під час міжнародної інвестиційної конференції Ukraine: Game of Trones. Final Season?

“Це питання буде залежати від того, наскільки успішним буде Міністерство фінансів. У них заплановано випуск, який має відбутися або наприкінці травня, або на початку червня, і в залежності від обсягу, попиту і вартості цього запозичення ми будемо приймати наше рішення: чи йти, чи не йти”, – заявив він.

Коболєв додав, що зараз “вікно” для розміщення єврооблігацій для “Нафтогазу” закрилося.

Він також зазначив, що “Нафтогаз” наразі працює над залученням коштів на програми капітальних вкладень через такі інструменти, як гарантування агенцією “Сінашур” (Китай).

“Ми підписали меморандум на $1 млрд на початку цього року. Ми вже багато працюємо із китайськими підрядниками та сподіваємося, що частину нашого дефіциту ми зможемо компенсувати саме з цього напрямку”, – додав Андрій Коболєв.

Як відомо, НАК “Нафтогаз України” за підсумками 2018 р. отримав чистий прибуток у розмірі 13,6 млрд грн, що на 64% менше, ніж у 2017 р. Скорочення розміру чистого прибутку відбулося внаслідок того, що у фінансовій звітності компанії за 2017 р. були відображені позитивні результати рішень Стокгольмського арбітражу в розмірі 12,6 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram