Новини
24 Квітня 2019
1 173

Нафтогаз скоротив чистий прибуток на 64%

Дохід від транзиту природного газу зменшився на 2%

НАК “Нафтогаз України” за підсумками 2018 р. отримав чистий прибуток у розмірі 13,6 млрд грн, що на 64% менше, ніж у 2017-му. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За даними прес-служби, скорочення розміру чистого прибутку відбулося внаслідок того, що у фінансовій звітності компанії за 2017 р. були відображені позитивні результати рішень Стокгольмського арбітражу в розмірі 12,6 млрд грн.

У звітності за 2018 р., в свою чергу, був врахований визнаний “Нафтогазом” ПДВ на компенсацію згідно з рішенням арбітражу по транзиту газу в розмірі 4,8 млрд грн. На скорочення прибутку ще на 10,1 млрд грн вплинуло також забезпечення за судовими позовами. Більшу частину цієї суми (9,6 млрд грн) склало забезпечення у судовій справі з АТ “Укртрансгаз” по покриттю розбалансів в ГТС.

Від продажу і поставки природного газу “Нафтогаз” отримав прибуток у 5,1 млрд грн.

Збиток від реалізації газу споживачам ПСО (населення і теплокомуненерго) склав 2,9 млрд грн. А прибуток від реалізації газу для інших споживачів за нерегульованими цінами склалв майже 8 млрд грн, що в 1,5 рази більше, ніж в 2017 р.

Дохід від транзиту природного газу за 2018 р. зменшився на 2% в порівнянні з попереднім, в основному за рахунок скорочення обсягів транзиту. Прибуток від транзиту становив майже 36,5 млрд грн, що на 1% менше результату 2017 року.

Також за даними прес-служби НАК, дохід був отриманий від транзиту природного газу – 72,3 млрд грн, продажу газопостачальним підприємствам для потреб населення – 56,3 млрд грн, поставки тепловикам для населення – 26 млрд грн, поставки іншим споживачам в рамках спецобов’язків – 16,3 млрд грн, поставки іншим споживачам поза спецобов’язків – 33,5 млрд грн, інше – 504,6 млн грн.

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” і Державне експортне кредитне агентство Китаю Sinosure уклали меморандум щодо надання групі страхової квоти на $1 млрд. Це дозволить залучити боргове фінансування і прямі інвестиції з КНР в межах цієї суми.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram