Новини
16 Січня 2020
817

Нафтогаз у минулому році виплатив податки на суму понад 120 мільярдів гривень

А податки з отриманих від “Газпрому” $2,9 мільярда компанія планує оплатити в першому кварталі 2020 року

Фото: прес-служба НАК “Нафтогаз”

За підсумками 2019 р. НАК “Нафтогаз України” заплатив до державного бюджету 120,3 млрд грн ($5 млрд), що склало близько 16% доходів держави за рік. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив глава правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

“Група Нафтогаз залишається найбільшим джерелом доходів державного бюджету. У минулому році ми сплатили понад 120 млрд грн податків та дивідендів. При цьому у четвертому кварталі понад 15 млрд грн податків та дивідендів ми сплатили достроково”, — повідомив він.

 

Коболєв додав, що податки з отриманих від російського “Газпрому” за рішенням Стокгольмського арбітражу $2,9 млрд компанія планує оплатити в першому кварталі 2020 р.

Він також нагадав, що у 2019 р. був відділений Оператор ГТС і тому Нафтогаз надходжень від транзиту газу вже не отримає.

Як писали раніше Investory News, сумарний позитивний ефект на економіку України від підписаних 30 грудня контрактів про продовження транзиту природного газу протягом п’яти років оцінюється в 150 млрд грн. За п’ять років компанії заощадять 27 млрд грн.

Нагадаємо, ОГТС України відокремився від групи “Нафтогаз” і повністю перейшов в управління АТ “Магістральні газопроводи України”, розпочавши автономну роботу — транспортування природного газу для споживачів України та ЄС. Таким чином, процес анбандлінгу офіційно завершено.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram