Новини
30 Січня 2020
591

Національний банк знизив облікову ставку до 11%

Регулятор продовжує пом’якшення монетарної політики, щоб забезпечити інфляцію на рівні 5%

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку до 11% річних з 31 січня 2020 р. Про це йдеться на сайті регулятора.

“Національний банк продовжує пом’якшення монетарної політики, щоб забезпечити інфляцію на рівні цілі 5% та підтримати стійке економічне зростання”, — пояснюється у повідомленні.

У 2019 р. споживча інфляція сповільнилася до 4,1% (з 9,8% у 2018 р.) — найнижчого рівня за останні шість років.

Уповільнення інфляції, за оцінками НБУ, продовжується. Починаючи з січня і протягом переважної частини року вона буде нижче цільового діапазону 5% ±1 в. п. Однак вона прискориться у четвертому кварталі й становитиме 4,8% за підсумками 2020 р.

Як стверджують аналітики банку, економічне зростання прискориться з 3,3% 2019 р. до 3,5% у 2020 р., а в наступні роки становитиме близько 4%.

“Високий рівень приватного споживання та інвестицій залишатиметься основним рушієм економічного зростання”, — зазначають у Нацбанку.

Нагадаємо, Національний банк України прийняв рішення щодо зміни статусу і назви платіжної системи з внутрішньодержавної платіжної системи FORPOST на міжнародну платіжну систему NovaPay.

Як писали раніше Investory News, у 2019 р. НБУ отримав 3,6 млрд грн на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків, що на 0,96 млрд грн більше ніж у 2018 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram