Новини
30 Січня 2020
819

NovaPay: В Україні з’явилася нова міжнародна платіжна система

Вона стала одинадцятою міжнародною платіжною системою, що належить резиденту

Національний банк України (НБУ) прийняв рішення щодо зміни статусу і назви платіжної системи з внутрішньодержавної платіжної системи FORPOST на міжнародну платіжну систему NovaPay. Про це повідомляється на сайті регулятора.

Міжнародна платіжна система NovaPay стала одинадцятою міжнародною платіжною системою, платіжною організацією якої є резидент, на платіжному ринку України.

Згідно з інформацією агенції УНІАН, NovaPay є наступником внутрішньодержавної платіжної системи Forpost поштового оператора “Нова Пошта”.

Нагадаємо, Нацбанк прийняв рішення щодо погодження умов і порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи Clear Junction.

Також, в Україні розпочне свою діяльність міжнародна платіжна система Transfast. Це вже восьма система на локальному ринку, що належить нерезиденту.

Як писали раніше Investory News, з 13 січня 2020 р. Україна повністю перейшла на використання міжнародного номера банківського рахунку IBAN. Відтепер номери рахунків клієнтів банків міститимуть 29 символів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram