Новини
14 Січня 2020
952

На ринок України виходить британська платіжна система Clear Junction

Національний банк погодив умови роботи нової міжнародної платіжної системи

Національний банк України (НБУ) прийняв рішення щодо погодження умов і порядку діяльності в Україні міжнародної платіжної системи Clear Junction. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Відповідне рішення ухвалене 13 січня 2020 р. Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем Нацбанку.

За інформацією прес-служби регулятора, платіжною організацією міжнародної платіжної системи Clear Junction є британська компанія Clear Junction Limited, що має статус авторизованої установи електронних грошей.

Міжнародна платіжна система Clear Junction стала тринадцятою зареєстрованою в Україні міжнародною платіжною системою, платіжною організацією якої є нерезидент.

Зазначається, що вихід нової платіжної системи на ринок України буде сприяти підвищенню рівня якості фінансових послуг, а також розширить можливості для отримання послуг з переказу коштів як для українців, які перебувають за кордоном, так і для іноземців, які здійснюють транскордонні перекази коштів в Україні.

Як писали раніше Investory News, в Україні розпочне свою діяльність міжнародна платіжна система Transfast.

Нагадаємо також, з 13 січня 2020 р. Україна повністю перейшла на використання міжнародного номера банківського рахунку IBAN. Відтепер номери рахунків клієнтів банків міститимуть 29 символів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram