Новини
19 Березня 2020
751

Нацбанк: Термін короткострокових кредитів рефінансування збільшено

Також двотижневі депозитні сертифікати стануть тижневими

Національний банк України (НБУ) з 19 березня буде проводити монетарну політику за новим операційним дизайном, повідомляє прес-служба НБУ.

Нацбанк змінює графік проведення операцій з регулювання ліквідності. Тендери з розміщення депозитних сертифікатів та надання короткострокових кредитів рефінансування відтепер проводитимуться вдвічі частіше, тобто кожного тижня щоп’ятниці.

Крім того, змінюється строковість цих інструментів з регулювання ліквідності. Двотижневі депозитні сертифікати стануть тижневими, а короткострокові кредити рефінансування, граничний строк яких раніше становив 14 днів, будуть видаватися на строк до одного місяця.

Як і раніше, ставка за цими інструментами буде встановлюватися на рівні облікової ставки Національного банку.

“Зміна графіку проведення тендерів та строковості інструментів з регулювання ліквідності посилить стійкість банківського сектору до турбулентності на фінансових ринках і підтримає його спроможність стимулювати українську економіку в умовах більшої невизначеності”, — зазначають у НБУ.

Як писали раніше Investory News, НБУ надав рекомендації банкам для мінімізації негативного впливу поширення коронавірусу на фінансову стабільність, банківську систему та економіку України. Так, регулятор рекомендував банкам забезпечити безперебійну роботу всіх дистанційних систем обслуговування та контакт-центрів, знизити тарифи на дистанційні та безготівкові послуги тощо.

Нагадаємо, Нацбанк знизив облікову ставку з 11% до 10% річних з 13 березня 2020 р. НБУ продовжує пом’якшення монетарної політики, щоб підтримати економічне зростання в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram