Новини
12 Березня 2020
713

НБУ знизив облікову ставку до 10% річних

Регулятор продовжує пом’якшення монетарної політики

Національний банк України знизив облікову ставку з 11% до 10% річних з 13 березня 2020 року, про це на брифінгу повідомив глава НБУ Яків Смолій.

За його словами НБУ продовжує пом’якшення монетарної політики, щоб компенсувати охолодження світової економіки та підтримати економічне зростання в Україні.

Він також додав, що у січні споживча інфляція сповільнилася до 3,2%, у лютому – до 2,4% у річному численні. “Це швидше, ніж передбачала наша прогнозна траєкторія. Як наслідок, зараз інфляція знаходиться нижче нашої середньострокової мети у 5%, що є оптимальною з точки зору розвитку української економіки”, – зазначив глава НБУ.

І нагадав, що січневий прогноз НБУ передбачає інфляцію 4,8% на кінець року. “Але він може бути переглянутий у квітні в залежності від подальшого розвитку подій”, – зазначив Смолій.

Раніше Investory News писали, що Національний банк України 12 березня продав банкам $75,9 млн. Середньозважений курс аукціону становив 25,8130 грн/$1, а загальний обсяг прийнятих заявок на участь в торгах  – $86,4 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram