Новини
14 Травня 2020
860

На відновлення економіки від епідемії Італія витратить €55 мільярдів

Уряд схвалив пакет стимулюючих заходів, щоб допомогти жителям і потерпілому бізнесу

Італійський уряд схвалив пакет стимулюючих заходів у розмірі €55 млрд ($59,6 млрд), спрямований на те, щоб допомогти потерпілому бізнесу Італії та жителям пережити кризу через коронавірус, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що прем’єр-міністр Джузеппе Конте обіцяв ввести ці заходи ще минулого місяця, проте суперечки всередині коаліції з приводу документа, який налічує майже 500 сторінок, призвели до затримок.

“Ми працювали над цим наказом, знаючи, що країна знаходиться у великій скруті”, – зазначив пан Конте в середу, 13 квітня, після засідання уряду. І додав, що документ набирає чинності негайно.

Після двомісячного карантину жорсткі обмеження для бізнесу й пересування поступово скасовуються. “Цей декрет створює передумови для того, щоб фаза повторного відкриття могла негайно запропонувати перспективу економічного та соціального відновлення”, – заявив Джузеппе Конте.

Нагадаємо, на початку квітня уряд Італії, задля пом’якшення економічної кризи, що спричинена коронавірусом, затвердив новий пакет економічних заходів на суму в €400 млрд, включаючи посилення правил щодо боротьби проти поглинання та державні гарантії на позики та інвестиції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram