Новини
3 Жовтня 2020
1 071

На Гаваях безробітним роздадуть карти на $500

Карти вони зможуть використовувати тільки в ресторанах штату з 20 жовтня по 15 грудня

Торгова палата штату Гаваї направить $75 млн на видачу дебетових карт Hawaii Restaurant Card по $500 жителям, які мають право на страхування від безробіття з 25 березня і все ще отримують гроші. Ініціатива стала частиною The Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act, повідомляє KHON2.

Карти на $500 безробітні жителі Гаваїв зможуть використовувати тільки в ресторанах штату з 20 жовтня по 15 грудня. Подавати заявку не потрібно.

За даними Honolulu Civil Beat, ресторанні карти отримають близько 100 тис. осіб. Hawaii Restaurant Card працюють як подарункові карти: коли кошти закінчаться, карту можна буде поповнити.

Гроші можна використовувати для оплати всього рахунку в ресторані, зокрема алкоголь і чайові. Організатори сподіваються, що проект дозволить повернути гроші в місцеву економіку, допомагаючи не тільки ресторанам, але також фермерам та іншим учасникам ланцюжка поставок.

Деякі підприємці побоюються, що гроші вийдуть за межі штату. “На Гаваях є багато немісцевих компаній. Тому, я сподіваюся, люди візьмуть це до уваги”, — розпвів власник готелю на острові Оаху Кеола Воррен.

А от голова КНР Сі Цзіньпін закликав міста розробити “творчі рішення” щодо скорочення харчових відходів. Так, априклад, компанія з десяти осіб може замовити тільки дев’ять страв.

У США почали відкриватися ресторанні заклади нового типу — ghost food halls, або примарні фуд-корти. Вони об’єднують формат dark kitchen, або темної кухні, що працює тільки на доставку, і фуд-корти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram