Новини
12 Червня 2019
867

На дієту: Amazon закриває в США проект з доставки їжі Amazon Restaurants

Компанія розвиватиме інший напрямок – особисті фінанси і надаватиме споживчі кредити

Наприкінці червня в США перестане працювати сервіс з доставки їжі Amazon Restaurants. А також сервіс доставки сніданків у офіси Daily Dish, який працював з червня 2016 року, передає GeekWire.

“З 24 червня ми припинимо бізнес Amazon Restaurants у США”, – заявив представник Amazon у своєму повідомленні виданню. І додав, що чимало співробітників перейдуть до інших підрозділів компанії, “а іншим буде надана персональна підтримка для пошуку нової роботи”.

Amazon Restaurants розпочав роботу у 2015 році у Сіетлі. “До 2019 року сервіс був доступний у 20 містах США, а також в Лондоні. Але в листопаді 2018 року Restaurants закрився у Великобританії, а закриття в США означає припинення роботи всього сервісу”, – зазначає The Verge.

За інформацією видання Amazon не йде з ринку доставки їжі повністю. “Він як і раніше продає продукти, що швидко не псуються зі свого основного інтернет-магазину, а також поставляє продукти з Whole Foods у певні місця в США”, – пише The Verge. І додає, що інформація про закриття Amazon Restaurants стане гарною новиною для Uber. “Адже саме він назвав сервіс Amazon конкурентом Uber Eats під час IPO”, – зазначає GeekWire.

Наразі на ринку доставки їжі в США лідирують три сервіси: Uber, Grubhub та DoorDash. “Разом вони займають понад 75% ринку”, – пише видання. І нагадує, що Amazon крім свого сервісу доставки їжі інвестувала в сторонні проекти: у травні 2019 року компанія очолила раунд в $575 млн сервісу доставки продуктів Deliveroo.

Крім цього, Amazon разом із фінансовою компанією Synchrony запускають програму Amazon Store Card Credit Builder, з допомогою якої надаватимуть споживчі кредити позичальникам з низьким кредитним рейтингом, через який вони не можуть взяти звичайний кредит в банку. Основна перевага такого кредитування – безвідсоткова розстрочка терміном 1-2 роки, повідомляє Фінам.

“Основна умова – власник карти повинен внести первинний депозит від $100 до $1 тис. на рахунок в Synchrony Bank”, – пише видання. І додає, що за даними FICO, більш ніж у 11% населення США низький кредитний рейтинг. Таким чином, компанія охоплює нову цільову групу, яка раніше не мала можливості здійснювати покупки онлайн, у тому числі купувати товари тривалого користування.

Зазначається, що наразі розвиток електронної комерції сприяє активному розвитку сегменту безготівкових платежів. “Amazon – це лідер ринку e-commerce, тому захопити новий сегмент, особисті фінанси, йому цілком під силу”, – йдеться у повідомленні. І додається, що власник картки Amazon стає учасником програми лояльності, за якою отримує кешбек у розмірі 5% за покупки на платформі компанії. “Таке розширення екосистеми Amazon забезпечить підвищення доходів від електронної комерції з торішніх $233 млрд до $245 млрд за підсумками 2018 року”, – зазначає видання.

Нагадаємо, Amazon вирішила перетворити роботу працівників складу у відеогру, це полегшить життя співробітникам і зробить їх роботу менш виснажливою.

Паралельно з цим Amazon вирішила поступово автоматизуватися та замінити тисячі своїх співробітників роботами-пакувальниками товарів. Таким чином в компанії планують збільшити прибуток, зменшуючи витрати на ручну працю. Наразі компанія тестує нову технологію аби підвищити безпеку, збільшити швидкість доставки та ефективність мережі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram