Новини
12 Жовтня 2021
527

МВФ не звільнить Крісталіну Георгієву через ситуацію з Doing Business

Юристи стверджували, що вона вимагала підвищити рейтинг бізнес-клімату Китаю

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду взяла до відома інформацію, надану юристами WilmerHale, про можливі порушення з боку Крісталіни Георгієвої, однак схвалив рішення про продовження її роботи на чолі МВФ. Про це йдеться в офіційному повідомленні Фонду, оприлюдненому в ніч на вівторок, з 11 на 12 жовтня.

“Виконавча рада вважає, що надана інформація точно не свідчить про те, що директор-розпорядник (Крісталіна Георгієва — Ред.) зіграла неналежну роль у підготовці звіту Doing Business 2018, коли вона була генеральним директором Світового банку”, — наголошується в повідомленні.

У зв’язку з цим керівництво МВФ підтвердило “повну впевненість у лідерстві директора-розпорядника, а також її здатності продовжувати ефективно виконувати свої обов’язки”. Правління Фонду при цьому висловило впевненість, що Георгієва “буде підтримувати високі стандарти управління, а також добропорядність на чолі МВФ”.

Водночас Рада директорів МВФ планує провести ще одну зустріч, щоб розглянути можливі додаткові кроки “для забезпечення стійкості інституційних гарантій”.

Як нагадує Укрінформ, Рада директорів МВФ провела слухання з розслідування юридичної компанії WilmerHale. В його висновках зазначалося, що Крісталіна Георгієва під час перебування на чолі Всесвітнього банку 2017 року надавала “невиправданий тиск” на персонал установи, щоб змінити дані в рейтинговому звіті Doing Business щодо Китаю.

Юристи стверджували, що Георгієва вимагала підвищити рейтинг бізнес-клімату Китаю, в той час, як Всесвітній банк шукав підтримки з боку КНР з метою значного збільшення капіталу.

Як відомо, у вересні Світовий банк оголосив, що припиняє публікацію щорічної рейтингової доповіді Doing Business, в якій оцінювалися умови для ведення бізнесу в різних країнах. Таке рішення було схвалено у зв’язку з виявленими в попередніх звітах помилками.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд заявив, що індекс споживчих цін досягне піку восени, а до середини 2022 року знизиться до рівня, що передує пандемії. Разом з тим фонд назвав ризики, які можуть посилити світовий інфляційний тиск.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram