Новини
12 Січня 2022
692

momondo: Серед кращих країн для роботи та подорожей Україна посіла 55 місце

Туристична метапошукова система проаналізувала 111 країн на основі 22 факторів

Україна посіла 55 позицію серед країн, які найчастіше обирають для роботи та подорожей, свідчать дані рейтингу найкращих місць для “воркейшну” у світі від сервісу momondo.

Сервіс проаналізував 111 країн на основі 22 факторів із 6 різних категорій: “Подорожі”, “Ціни”, “Здоров’я та безпека”, “Віддалена робота”, “Розваги” та “Погода”.

Категорія “Віддалена робота” включає чотири фактора:

• Швидкість інтернету (скачування) — сер. швидкість завантаження в Мбіт/с по країні.

• Швидкість інтернету (завантаження) — сер. швидкість завантаження в Мбіт/с по країні.

• Візи цифрового кочівника — інформація про візу цифрового кочівника базується на даних, отриманих з офіційних сайтів органів влади кожної з країн рейтингу.

• Місця в коворкінгах — орієнтовна кількість місць у коворкінгах в країні (на душу населення).

До топ-10 кращих країн, які поєднують зручні умови праці та можливості для подорожей, увійшли наступні:

1. Португалія

2. Іспанія

3. Румунія

4. Маврикій

5. Японія

6. Мальта

7. Коста-Ріка

8. Панама

9. Чехія

10. Німеччина

Згідно з даними звіту momondo, Португалію, що посіла перше місце, відмітили за відносно низьку вартість життя, гарну погоду, велику кількість місць для відпочинку та низький рівень злочинності.

Крім цього, країна пропонує візи для цифрових кочівників, а місцеві жителі мають високий рівень володіння англійською мовою. У рейтингу momondo Португалія отримала оцінку 100/100 та визнана найкращою країною для віддаленої роботи у світі.

Друге місце посіла Іспанія з оцінкою 93/100. Причинами такої високої оцінки стали насамперед висока швидкість інтернету, велика кількість коворкінгів і можливість отримати візу для фрилансерів. “Тут також мало серйозних автомобільних аварій і комфортне середовище для ЛГБТК+”, — йдеться у звіті.

Румунія увійшла до трійки лідерів країн для віддаленої роботи насамперед тому, що має дуже привабливі ціни. У Румунії недорогий прокат авто, доступні ціни на готелі, а також на довгострокову оренду квартир і місцеву їжу. І це ще не все: країна має високу швидкість інтернету, а багато місцевих жителів володіють англійською.

Україна посіла 55 позицію в світовому рейтингу, випередивши такі країни як Чорногорія, Нова Зеландія, США, Південна Африка тощо. Сервіс віддав країні 54 бали зі 100, відзначивши одні з найнижчих цін на оренду готелів і квартир на короткий термін, вартість проїзду та проживання. Найнижчу оцінку Україна отримала за нестабільні погодні умови.

Як писали раніше Investory News, темпи зростання українського фриланс-ринку у 2021 році сповільнилися, зате зросли бюджети. Серед фрілансерів популярними спеціалістами залишаються програмісти.

Нагадаємо, засновниця Know Your Team Клер Лью розповіла, як уникнути роз’єднаності між віддаленими та офісними працівниками у нових умовах праці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram