Новини
24 Травня 2019
541

Міністерство торгівлі США хоче ввести мита валютним маніпуляторам

Одним із перших нові правила може відчути на собі Китай, а також Японія, Південна Корея, Індія, Німеччина та Швейцарія

Фото: Pixabay

Міністерство торгівлі США запропонувало вводити компенсаційні мита щодо країн, які занижують вартість своєї національної валюти по відношенню до долара. Про це пише Reuters з посиланням на поширену заяву відомства.

“Міністерство торгівлі може компенсувати прив’язану до курсу валют ставку субсидії, яка завдає шкоди промисловості США. Іноземні держави більше не зможуть використовувати валютну політику на шкоду американським робітникам і підприємствам”, – прокоментував заяву міністр торгівлі США Уілбур Росс.

Як пояснили у відомстві, американське законодавство визначає компенсаційні субсидії в якості фінансової підтримки з боку уряду або держустанови, яка є цільовою і забезпечує вигоду іноземному виробникові або експортеру.

“Пропоноване нормативне положення є кроком на шляху до реалізації обіцянок президента США Дональда Трампа протидіяти недобросовісної валютній практиці наших торгових партнерів”, – додав Уілбур Росс.

У проекті положення визначаються критерії, які міністерство буде використовувати для визначення необхідності введення компенсаційних мит в разі заниження вартості валюти владою тієї чи іншої країни.

Як стверджує агенція, нові правила одним із перших може відчути на собі Китай, який США не раз закликав до вирівнювання курсу юаня. Крім Китаю під ударом можуть опинитися Японія, Південна Корея, Індія, Німеччина та Швейцарія. Всі вони були включені до “контрольного списку” Мінфіну США, який відслідковує інтервенції валютного ринку.

Як відомо, азійські фондові індекси (АФІ) 23 травня продемонстрували переважно негативну динаміку за підсумками торгової сесії на фоні невизначеності, що зберігається навколо торгової війни між США та Китаєм. Відтік капіталу за тиждень склав 58 млрд ієн ($52,6 млрд).

Китайська технологічна компанія Huawei заявила про розробку власної операційної системи (ОС) для ноутбуків і смартфонів, якщо влада США заборонить їй використовувати продукти Google і Microsoft

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram