Новини
11 Березня 2019
1 219

Мінінфраструктури хоче запустити пілотну мережу інтернету речей на дорогах з німцями

Метою проекту буде оцінка ефективності використання сучасних технологій для забезпечення безпеки на дорогах та моніторингу стану дорожнього руху

Міністерство інфраструктури України залучить експертизу німецьких компаній “atene Kom” та “Cheil” під час реалізації пілотного проекту “Інтернет речей на дорогах на базі технології зв’язку п’ятого покоління 5G” та подальшого співробітництва. Про це повідомило відомство після зустрічі міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з колишнім державним секретарем Федерального міністерства транспорту та цифрової інфраструктури ФРН Райнером Бомбою.

Омелян зазначив, що розвиток та подальший процес імплементації пілотного проекту є дуже важливим для розвитку транспортної інфраструктури, безпеки на транспорті та для економіки України в цілому. Метою пілотного проекту є оцінка ефективності використання сучасних технологій для забезпечення безпеки на дорогах та моніторингу стану дорожнього руху.

Величезну роль в проекті відіграє використання технологій Інтернету речей – глобальної мережі фізичних датчиків та сенсорів, що будуть забезпечувати центри обробки інформації статистичними даними з метою контролю та регулювання потоками транспорту в режимі онлайн.

Окремо Міністр наголосив на необхідність співпраці в напрямку електромобільності та цифровізації транспортної галузі. За його словами, важливим етапом є розбудова якісної національної мережі зв’язку п’ятого покоління 5G, яка зможе забезпечити швидкий, безперебійний зв’язок по всій країні, що відкриє шлях до подальшого розвитку технологій інтелектуальних транспортних систем, безпілотних автомобілів та великої кількості інших технологій, що будуть забезпечувати безпеку на дорозі.

Раніше Investory News повідомляли, що Мінінфраструктури підготувало умови концесії у портах Ольвія та Херсон.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram