Новини
23 Червня 2022
444

Мінінфраструктури: Реєстр зруйнованого майна запустять у липні

Наразі розробляється “Реєстр руйнувань”, а наступного місяця запрацює повний функціонал

Реєстр зруйнованого російськими окупантами майна українців буде запущено у липні, крім подання заявок про пошкодження українці зможуть додавати результати обстеження об’єктів, що постраждали, пише Цензор.НЕТ з посиланням на заступника міністра інфраструктури з питань цифрового розвитку Анатолія Комирного.

Він нагадав, що кілька місяців тому у додатку “Дія” було запущено прийом заявок про пошкоджене майно.

“Зараз ми розробляємо “Реєстр руйнувань”, у середині липня запустимо повний функціонал — не лише подання (фізособами) заявок про шкоду, а й можливість додавання результатів обстеження органами місцевого самоврядування”, — сказав Комирний.

Завданням є не просто зібрати дані про руйнування, а й зробити цю інформацію повною та юридично значущою. Тоді реєстр допоможе захистити права українців на компенсацію, зокрема у міжнародних судових інстанціях.

“Наприклад, є кілька заявок про зруйновані квартири в будинку. Але під час обстеження органом місцевого самоврядування може бути виявлено пошкодження несучих конструкцій та неможливість подальшої експлуатації всієї будівлі”, — пояснює Комирний.

“Така експертиза є вкрай важливою, щоб усі постраждалі українці, навіть ті, хто поки не подав заявку, у майбутньому могли отримати компенсацію або стати в чергу на відновлення, коли буде розроблено механізм відновлення житла”.

Нагадаємо, згідно з повідомленням Міністерства цифрової трансформації, кожен громадянин, який постраждав від російської агресії, може отримати компенсацію від €5 тис. до €30 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram