Новини
22 Жовтня 2020
975

Мінцифри: До України переїхали десятки білоруських IT-компаній

Фахівці з сусідньої країни отримають можливість працювати за спрощеною системою оформлення

Десятки білоруських IT-компаній переїхали до України завдяки проєкту “IT Relocate Білорусь”, який реалізується командою Міністерства цифрової трансформації за підтримки президента Володимира Зеленського, який на початку жовтня 2020 року підписав указ № 420/2020 “Про деякі заходи щодо залучення підприємців, висококваліфікованих фахівців, які є громадянами Республіки Білорусь”.

Таким чином Україна стрімко диджиталізується, перетворюючись у світовий IT-хаб, і створюючи комфортні умови для розвитку IT-індустрії, про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

За його словами Україна наразі готова надати білоруським фахівцям можливості для роботи за спрощеною системою оформлення. “Ми створили IT Relocate для тих, хто хоче переїхати сам або перевезти свою команду з Білорусі в Україну, й готові надавати підтримку й надалі”, – наголосив він.

Як зазначає видання AIN.ua, компанія Wargaming – розробник всесвітньо відомих онлайн-ігор World of Tanks, World of Warships і World of Warplanes, уже перевезла до України сотні працівників.

“Ще одна білоруська IT-компанія PandaDoc відкриває свій офіс у Києві. Засновник Микита Мікадо зазначає таланти українських фахівців, вигідні податкові умови та дії уряду України в напрямку підтримки IT-індустрії Білорусі”, – написав Олександр Борняков.

І додав, що проєкт “IT Relocate Білорусь” пропонує 90 днів безперервного перебування протягом 180 днів без отримання візи, середню заробітну плату $2 тис., 4G у всіх великих містах, понад 5,6 тис. сервісних і технологічних компаній, доступну оренду житла та офісу.

Нагадаємо, минулого року Україна та Білорусь підписали торгові договори на понад $0,5 мільярда.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram