Новини
4 Жовтня 2019
726

Україна та Білорусь підписали торгові договори на понад $0,5 мільярда

Підписано близько 40 різних документів під час Форуму регіонів двох країн

Фото: Белта

У Житомирі на Форумі регіонів України та Білорусі були підписані кілька десятків договорів більш ніж на $500 млн. Про це повідомляє прес-служба Торгово-промислової палати України (ТПП).

За словами глави ТПП України Геннадія Чижикова, Білорусь посідає п’яте місце за обсягами взаємної торгівлі в першому півріччі цього року серед всіх країн світу (після Китаю, Росії, Німеччини та Польщі). “У планах на цей рік — цифра не менш $8 млрд”, — зазначив він.

За словами голови білоруської торгово-промислової палати (БелТПП) Володимира Улаховича, в Житомирі підписані угоди на поставку білоруської продукції на суму, що перевищує $542 млн.

“Відкрилися нові напрямки, за якими підписані контракти. Це не тільки традиційна нафтохімія, машинобудування — це ще й будівельна сфера, легка і харчова промисловість. Тобто ми розширюємо наш експортний портфель”, — сказав голова БелТПП.

Він додав, що Білорусь і Україна мають дуже потужний логістичний потенціал і в цьому напрямку ще є багато перспектив у співпраці.

Всього підписано близько 40 різних документів, серед яких: “БНК-Україна”, ВАТ “Мілкавіта”, ВАТ “БелАЗ”, МТЗ, “Белкоммунмаш”, ВАТ “Білоруський металургійний завод”, ВАТ “Мінський автомобільний завод”, паперова фабрика “Спартак” та інші.

Нагадаємо, Україна почала поставки картоплі з Білорусі через обмежену пропозицію та високі ціні вітчизняної.

Як писали раніше Investory News, з 23 квітня Білорусь тимчасово зупинила експорт світлих нафтопродуктів, бензину та дизпалива в Україну, Польщу та країни Балтії. Причина – постачання неякісної нафти з РФ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram