Новини
24 Лютого 2021
769

Мінцифри: 5000 іноземних IT-спеціалістів зможуть працевлаштуватись в Україні

Квоти розподілені серед п’яти міст — Київ, Харків, Дніпро, Одеса та Львів

За ініціативи Мінцифри 5 тис. іноземних IT-спеціалістів зможуть працевлаштуватись в Україні, повідомляє прес-служба відомства. Уряд ухвалив розпорядження щодо встановлення квоти на імміграцію в Україну іноземних ІТ спеціалістів у 2021 році.

Зазначається, квота на імміграцію — це гранична кількість іноземців та осіб без громадянства, яким передбачено надати дозвіл на імміграцію протягом календарного року.

“Інструмент простіший, ніж дозвіл на роботу. Адже дозвіл треба регулярно поновлювати й людина залишається прив’язаною до конкретного місця роботи. Дозвіл на імміграцію в межах квоти дають спеціалісту можливість один раз пройти процедуру його отримання, отримати на його основі посвідку на постійне проживання і раз на 10 років змінювати сам бланк на новий. При цьому людина абсолютно вільна обирати, де працювати й де проживати”, — йдеться у повідомленні.

Імміграційні квоти дозволять частково закрити потребу ринку у висококваліфікованих фахівцях, а іноземні спеціалісти отримають:

• посвідку на постійне проживання, що спростить їм життя в Україні. У довготривалому майбутньому не потрібно буде отримувати щорічні дозволи на застосування праці іноземців;

• працевлаштування на тих самих умовах, що й для громадян України;

• відсутність прив’язки до конкретних термінів перебування в Україні, до конкретного місця роботи та посади;

• можливість іммігрувати в Україну разом зі своєю родиною;

• можливість відкрити ФОП.

5 тис. квот розподілені серед міст України, де зосереджена найбільша кількість IT-компаній: Київ — 2,5 тис., Харків — 700, Дніпро — 600, Одеса — 600, Львів — 600.

Цього року до переліку спеціальностей у рамках квот на імміграцію додано 50 блокчейн-спеціалістів. “Вони зможуть вільно жити та працювати в Україні, а також матимуть можливість увійти в одне з найбільших у світі товариств блокчейн-розробників, яке вже існує в Україні”, — зазначають у міністерстві.

Нагадаємо, в Україні за минулий рік кількість відкритих ремоут-позицій в IT зросла у чотири рази, а в грудні показник склав 40% від усіх вакансій на ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram