Новини
14 Травня 2021
945

Мінагрополітики та ЄБРР запускають пілотний проєкт з меліорації

Наразі українські системи зрошення застарілі та зношені — вони вимагають відновлення

Міністерство аграрної політики готується до створення державного агентства меліорації. Про це повідомляє пресслужба Міністерства за підсумками зустрічі міністра Романа Лещенка з директором Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

Під час зустрічі сторони обговорили впровадження Національного проєкту зрошення на Півдні України.

За словами Романа Лещенка, в Україні налічується 5,48 млн га меліорованих. Зокрема 2,17 млн га зрошуваних і 3,3 млн га осушуваних земель з відповідною меліоративною інфраструктурою.

У 2019 році фактично поливалось близько 550 тис. га сільськогосподарських угідь. Наразі українські системи зрошення застарілі та зношені, й вимагають відновлення.

“Мінагрополітики вже готується до створення державного агентства меліорації, здатного розвивати цей напрям. Наразі фіналізують технічну документацію пілотного проєкту з ЄБРР в Одеській області. Спочатку реалізуємо національний проєкт зрошення на Півдні, а далі — масштабуємо на всю країну”, — зазначив міністр.

Своєю чергою Маттео Патроне наголосив, що бачення впровадження Стратегії проєкту зрошення на Півдні України повністю збігається з позицією міжнародних партнерів.

Раніше Investory News писали, що ЄБРР запустить в Україні пілотний проєкт онлайн-судів. Для цього обрано категорію справ невеликої вартості — до €10 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram