Новини
8 Грудня 2021
685

Мінагрополітики: Ціна землі на аукціонах зростає в середньому на 217%

Середня ціна за гектар сьогодні становить майже 40 000 гривень

Ціна земельних ділянок на земельних електронних аукціонах у середньому зростає на 217%, повідомляє пресслужба Мінагрополітики з посиланням на коментар міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка під час 5-го засідання Земельного штабу.

Він зазначив, що прозорість земельних відносин забезпечується зокрема завдяки проведенню земельних аукціонів в електронній системі Prozorro.Продаж. У ній на сьогодні оголошено 1542 аукціони, для передачі в оренду або відчуження виставлено 8 тис. га земельних ділянок у різних регіонах України загальною вартістю 570 млн грн.

За словами міністра, вже успішно відбулися 202 земельні аукціони; всі лоти реалізуються зі зростанням ціни, внаслідок чого досягає в середньому 217%.

“Ринок землі працює у штатному режимі, на сьогодні зареєстровано майже 60 тис. угод з купівлі-продажу землі, якими охоплено понад 150 тис. га землі”, — зазначив представник уряду.

Середня ціна за гектар продовжує зростати: сьогодні вона становить майже 40 тис. грн, заявив міністр.

“Відкритість даних, захист учасників угод, оптимізація всіх процесів забезпечує прозорість ринку землі та збільшення надходжень до державного бюджету”, — наголосив Лещенко.

Одним із пріоритетів Мінагрополітики найближчим часом міністр назвав розширення співпраці з фінансовими установами, зокрема, банками, які мають розглядати земельні ділянки як предмет застави.

Перші земельні аукціони стартували 8 листопада в системі Prozorro. Продажі. За підсумками листопада, земельних аукціонів було 1 357 (938 з оренди та 419 — з відчуження). Стартова ціна всіх лотів — 417 млн ​​грн.

Як писали раніше Investory News, наступного, 2022 року в Україні продовжать працювати програми підтримки вітчизняних аграріїв, які діють цього року, такі як: часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання, здешевлення кредитів для АПК, фінансова підтримка розвитку садівництва та виноградарства, субсидії для новостворених господарств тощо.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram