Новини
18 Липня 2019
857

Microsoft та AT&T створюють альянс вартістю $2 млрд

Співпрацюватимуть компанії у сфері штучного інтелекту, 5G та edge ​​computing

У середу, 17 липня, корпорації Microsoft і AT&T підписали угоду, відповідно до умов якої телекомунікаційна компанія зможе використовувати хмарний сервіс Microsoft Azure та пакет Microsoft Office 365. Корпорації будуть співпрацювати в сфері штучного інтелекту і 5G. У заяві компаній не оприлюднюється сума транзакції, але, за даними Reuters, мова йде про $2 млрд.

Компанії будуть спільно працювати у сфері так званих граничних обчислень (edge ​​computing), які, на думку багатьох експертів, можуть замінити або принаймні доповнити хмарні сервіси. Ця технологія передбачає створення низки невеликих дата-центрів і серверів, які будуть знаходитись ближче до кінцевого пристрою і дозволять підвищити швидкість обчислень та передачі інформації. Розвиток «граничних обчислень» разом з поширенням 5G-мереж допоможе розширюватися сферам, яким необхідні миттєві рішення і припустимі лише дуже малі затримки в передачі інформації, наприклад інтернету речей, безпілотним автомобілям та літальним апаратам.

Крім того, угода зміцнить позиції Azure на ринку хмарних технологій в боротьбі з основним конкурентом – Amazon Web Services (AWB). За даними компанії Synergy Research Group, частка Azure в першому кварталі становила 13% проти 33% у AWB. Microsoft збільшує свою частку на цьому ринку, в той час як частка Amazon залишається відносно незмінною.

Раніше Investory News повідомляли, що думають в Україні про запуск 5G та прогноз Ericsson щодо появи 5G в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram