Новини
12 Червня 2019
989

Ericsson оприлюднив прогноз появи 5G в Україні

Мережею четвертого покоління українці будуть користуватися до 2024 року, а частка користувачів складе 50% українців

Шведський виробник устаткування для мобільних операторів Ericsson опублікував дослідження Mobility Report, згідно якого українцям не варто очікувати 5G в Україні до 2024 року.

До цього часу частка користувачів 3G в Україні складе 42%, а мережею четвертого покоління будуть користуватися 50% українців.

Однак у Ericsson не уточнюють у своєму дослідженні про те, скільки українців будуть користуватися 5G в Україні після його запуску. Так, для порівняння, до 2024 року кількість користувачів 5G в США складе 63%, а в Західній Європі – 40%.

У всьому світі кількість користувачів 5G до 2024 року складе 1,9 млрд чоловік. При цьому зв’язком 4G все ще будуть користуватися 5 млрд чоловік.

За даними дослідження, мережа 5G в світі буде розвиватися динамічніше, ніж мережа четвертого покоління. За 6 років показник проникнення 5G за песимістичними прогнозами складе 45%. За оптимістичними – 65%. Для порівняння, за 6 років мережею 4G стали користуватися тільки 30% світового населення.

Лише 8% українців користувалися 4G в 2018 р., 52% – 3G та 35% – 2G.

Нагадаємо, у США та Південній Кореї запущено у експлуатацію мережі 5G. У Кореї на честь запуску технологій нового покоління 5G-смартфони від операторів першими отримали почесні абоненти та знаменитості.

В ході експерименту понад п’ятдесят корів в Шептон-Маллет (Англія), були оснащені розумними нашийниками 5G, а також вушними бирками, які стежать за їх здоров’ям. Cisco Systems Inc, яка розробила мережеву інфраструктуру технології 5G, встановила випробувальні стенди 5G для тестування бездротового і мобільного зв’язку в трьох сільських районах.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram