Новини
5 Квітня 2019
1 426

У США та Південній Кореї запустився 5G

Користуватися послугою можуть абоненти трьох операторів

У США та Південній Кореї запущено у експлуатацію мережі 5G. Як зазначається у повідомленні Ericsson, мережу нового покоління розгорнули для комерційного використання.

У США послуги 5G тепер доступні абонентам компанії Verizon у районах Чикаго та Міннеаполіса. У Південній Кореї користуватися 5G можуть абоненти SK Telecom і KT.

“Для користування новими послугами необхідні смартфони з підтримкою 5G, які є вже у продажу”, – зазначають у компанії.

У Кореї на честь запуску технологій нового покоління 5G-смартфони від операторів першими отримали почесні абоненти та знаменитості.

На сьогодні компанією Ericsson анонсовано 18 угод з операторами про намір розгортати 5G у різних країнах. Також в перспективі очікуються розширення мережі.

Як повідомлялося раніше, Ericsson і оператор мобільного зв’язкуChina Unicom, розробляють інтелектуальну гавань 5G в порту Циндао в Китаї. Одним з ключових моментів є те, що до 70% трудовитрат може бути зекономлено, якщо порт використовуватиме 5G в порівнянні з традиційними портами з повністю автоматизованою гаванню.

Також, Федеральне мережеве агентство Німеччини (BNA) запустило аукціон для будівництва мобільної мережі 5G. Таке рішення прийнято на фоні конфлікту, що розгорівся між урядом США та китайським виробником телекомунікаційного обладнання Huawei.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram