Новини
19 Березня 2019
913

В Німеччині побудують мережу 5G, але без Huawei

Берлін змусили відмовитися від залучення китайської компанії до створення телекомунікаційної інфраструктури

Федеральне мережеве агентство Німеччини (BNA) запустило аукціон для будівництва мобільної мережі 5G. Таке рішення прийнято на фоні конфлікту, що розгорівся між урядом США та китайським виробником телекомунікаційного обладнання Huawei, повідомляє Інтерфакс.

Як заявив глава BNA Йохен Хоманн, компанії, які візьмуть участь у аукціоні, повинні відповідати сертифікаційним вимогам і перевіркам безпеки незалежно від країни походження. Переможці аукціону зобов’язані до 2022 р. забезпечити мінімальну швидкість передачі даних 100 Мбіт/с в зоні радіопокриття, що охоплює 98% домогосподарств на території всіх 16-ти федеральних земель Німеччини, а також всі федеральні автомобільні дороги та основні залізничні колії.

На даний момент в Німеччині працюють чотири провайдера мобільного зв’язку. Серед них три основних: Deutsche Telekom, Vodafone і Telefonica Germany (O2). Також United Internet (1&1) – німецька компанія, що спеціалізується на інтернет-послугах. Головним постачальником необхідного обладнання цим компаніям є фірма Huawei, пише агентство.  Однак, через напружені стосунки між США та китайською компанією, Huawei не братиме участі у торгах. Виробника звинувачено в крадіжці комерційних секретів, перешкоджанні кримінальному розслідуванню, ухиленні від дотримання економічних санкцій щодо Ірану і діях в інтересах китайського уряду.

США заздалегідь попередили Німеччину, що сили НАТО в Європі відмовляться від каналів зв’язку з країною, якщо Huawei буде залучено до створення телекомунікаційної інфраструктури 5G.

Нагадаємо також, що в Україні планують реалізувати пілотний проект “Інтернет речей на дорогах на базі технології зв’язку п’ятого покоління 5G” у партнерстві з німецькими компаніями.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram