Новини
10 Грудня 2021
772

Meta відкрила VR-платформу Horizon Worlds для користувачів із США та Канади

Майданчик дозволяє спілкуватися у віртуальному просторі одночасно із 20 людьми

Meta надала широкому загалу доступ до VR-платформи Horizon Worlds, пише The Verge. Жителі США та Канади, які досягли 18 років, можуть отримати доступ до програми для гарнітури Quest безплатно і без запрошення.

Horizon Worlds — платформа, яка дозволяє спілкуватися у віртуальному просторі одночасно із 20 людьми.

Закрите тестування Horizon Worlds почалося у вересні 2019 року, яке перетворилося з середовища для створення ігор, схожих на Minecraft, на соціальну платформу. Бета-тестери проводять на платформі комедійні шоу, кіноперегляди та сеанси медитації. Також вони змогли побудувати всередині Horizon Worlds різноманітні складні об’єкти, наприклад, репліку автомобіля Ecto-1 з фільму “Мисливці за привидами”.

Одна з основних частин Horizon Worlds — можливість писати базовий код, який встановлює правила роботи об’єктів, як постріл з пістолета при натисканні на курок або відскакуванні м’яча від поверхні. Код працює аналогічно шарам у графічних редакторах, він дозволяє поєднувати кілька правил для створення складних взаємодій. Блоки сценаріїв раніше створювалися на запит бета-тестерами, проте Meta збирається сформувати з них безплатну бібліотеку. Наразі кодування блоків виконується повністю у VR, однак у результаті компанія збирається дозволити створювати їх окремо на комп’ютері, пише The Verge.

Зараз платформа має проблеми з безпекою. Один із тестувальників повідомляв про сексуальні домагання на платформі. Meta, своєю чергою, повідомляє про механізми блокування неналежної поведінки на платформі, якими може скористатися будь-хто.

Також у Horizon Worlds є помічники-гіди — це досвідчені користувачі, які зустрічають новачків на стартовому майданчику та проводять їх у різні світи, а також навчають правил поведінки на сервері.

Зараз на платформі немає можливості заробляти гроші, однак у майбутньому її планується поєднати з автономним додатком для великих заходів у VR — Horizon Venues. До нього буде додано сервіс для спільної роботи Horizon Workrooms.

Нагадаємо, телекомунікаційний гігант KDDI уклав партнерство з фірмою Mawari для створення віртуального помічника, якого можна “побачити” у доповненій реальності через екран смартфона.

Як писали раніше Investory News, на думку генерального директора ігрової студії Epic Games Тім Свіні, найближчі десятиліття метавсесвіт стане частиною світової економіки з багатотрильйонним оборотом. Докладніше — за посиланням.

Про те, як технології VR/AR змінюють майбутнє можна прочитати в матеріалі Investory News.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram