Новини
17 Листопада 2021
804

Цікава думка: Метавсесвіт стане цифровою економікою вартістю кілька трильйонів доларів

Глава Epic Games упевнений у своєму твердженні

Найближчі десятиліття метавсесвіт стане частиною світової економіки з багатотрильйонним оборотом, розповів в інтерв’ю Bloomberg генеральний директор ігрової студії Epic Games Тім Свіні.

Epic Games створила Fortnite, яка швидко перетворилася з популярної розрахованої на багато користувачів гри в онлайн-простір, де люди спілкуються, а відомі музиканти проводять віртуальні концерти. Вона конкурує з Minecraft від Microsoft, а також грою Roblox від однойменної студії Roblox.

“Найближчі десятиліття метавсесвіт може стати багатомільярдною частиною світової економіки, — сказав Свіні. — Наступні три роки стануть вирішальними для всіх компаній, які прагнуть створення метавсесвітів. Йдеться про Epic, Roblox, Microsoft, Meta. Це свого роду гонка за мільярдом користувачів, і хто першим привабить аудиторію, той і стане передбачуваним лідером у встановленні стандартів”.

Він неодноразово виступив із критикою щодо Apple і Google, закликаючи їх до створення єдиного магазину додатків. “Метавсесвіт — це таке саме поняття, як інтернет. Жодна компанія не може ним володіти”, — пояснив глава Epic Games.

Стратегія метавсесвіту Epic має два напрямки. Перше — розширення Fortnite від гри з 60 млн щомісячних активних користувачів до 1 млрд. Друге — використання власних інструментів для створення 3D-графіки — Unreal Engine.

Компанія працює над тим, щоб створити єдиний набір цифрових активів, які можна використовувати в кіно і на телебаченні, а також в іграх в реальному часі.

СЕО Epic Games вважає, що для доступу до метавсесвіту знадобиться спеціалізоване обладнання, наприклад, окуляри доповненої або віртуальної реальності. Компанія вже співпрацює з усіма розробниками та виробниками таких пристроїв.

Як писали раніше Investory News, засновник Facebook Марк Цукерберг на презентації Connect, що була присвячена метавсесвіту — віртуальному 3D-простору для спілкування та взаємодії людей незалежно від їхнього місцеперебування, оголосив про те, що компанія змінила свою корпоративну назву на Meta у межах масштабного ребрендингу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram