Новини
19 Травня 2020
6 714

Медіабізнес за 100 тисяч гривень: У журналу Фокус змінився власник

Джерела на медіаринку пов’язують нового власника з олігархом Ігорем Коломойським

Фото: Фокус Медіа

Власником видавництва “Фокус медіа”, яке випускає журнал “Фокус” і сайт focus.ua, на початку квітня замість Анатолія Євтухова став Олександр Борщевич. Про це повідомляє профільне видання “Детектор Медіа” з посиланням на дані Єдиного державного реєстру.

У коментарі виданню Євтухов зазначив, що був радий позбутися від журналу, більш того, навіть готовий був доплатити за це. Він зазначив, що намагався продати журнал дорожче, проте запропонували тільки 100 тис. грн, і він погодився на такі умови.

За його словами, щоб забезпечити роботу компанії, необхідно 500 тис. грн на місяць. Більш того, через карантин рекламодавці зараз менш охоче замовляють рекламу, оскільки криза торкнулася всіх сфер бізнесу. Отже, головним для власника було знайти того, хто готовий займатися проектом, щоб він працював й надалі.

Як пише Детектор Медіа, Борщевич, за даними відкритих реєстрів, є власником і директором трьох компаній, зареєстрованих за адресою холдингу 1+1 медіа.

За словами трьох джерел видання, новий власник представляє інтереси олігарха Ігоря Коломойського, а новим куратором проекту Фокус може бути народний депутат Олександр Дубинський, в минулому журналіст 1+1 і редактор ділової преси.

Проте, директор видавництва Фокус медіа Вікторія Калкатіна заперечує, що нові інвестори видання — Коломойський або Дубинський: “Ні, це не пан Коломойський. І це не Олександр Дубинський. Олександр Борщевич — інвестор і власник”.

Планується, що наступний номер журналу, випуск якого був припинений у зв’язку з карантином, вийде 4 червня.

Як писали раніше Investory News, фонд Berkshire Hathaway мільярдера Воррена Баффета домовився про продаж свого медіабізнесу BH Media Group компанії Lee Enterprises за $140 млн. У зв’язку зі зміною кон’юнктури на газетному ринку мільярдер був змушений продати свою медіаімперію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram