Новини
31 Травня 2019
878

Марка Цукерберга не змогли зняти з поста голови правління Facebook

Оскільки деякі співробітники володіють тим типом акцій, який дає їм право на більшу кількість голосів

Декілька акціонерів Facebook не змогли зняти засновника соціальної мережі Марка Цукерберга з поста голови ради директорів компанії, повідомляє CNBC.

Їхня пропозиція була відкинута більшістю голосів. Одночасно акціонери затвердили потрібні компенсації для топ-менеджерів Facebook, в тому числі виділення $20 млн на забезпечення безпеки Цукерберга, його сім’ї та будинку.

Інвестори компанії раніше вже намагалися зняти Цукерберга з поста голови ради директорів Facebook і змінити структуру компанії, але безуспішно.

На їхню думку, Марк Цукерберг, бувши також гендиректором компанії, має дуже великий вплив, і один з керівних постів повинен зайняти незалежний кандидат. Однак їх пропозиції були відхилені, оскільки Цукерберг і лояльні до нього співробітники володіють тим типом акцій, який дає їм право на більшу кількість голосів.

Також, відомо, що Цукерберг володіє 60% компанії й він навряд чи програє голосування. Крім того, більшість акціонерів Facebook довіряють своєму керівнику і не збирались голосувати проти нього.

Нагадаємо, на початку квітня вартість акцій Facebook зросла до семимісячного максимуму у $174,22. Ринкова капіталізація компанії збільшилася з грудня на $140 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram