Новини
30 Травня 2019
815

Догрався: Акціонери проголосують за звільнення Марка Цукерберга

Однак більшість акціонерів Facebook довіряють своєму керівнику і не будуть голосувати проти нього

Фото: Anthony Quintano/Wikimedia

Сьогодні, 30 травня, на щорічних зборах акціонерів Facebook відбудеться голосування за звільнення Марка Цукерберга з посади голови ради директорів. Рада хоче, щоб бізнесмен покинув свій пост і зосередився на управлінні соціальною мережею, повідомляє BBC.

Як відомо, Цукерберг одночасно є головним виконавчим директором і головою ради директорів компанії.

“Він працює на двох повних ставках в одній з найпрестижніших компаній світу. Якщо він зможе зосередитися на тому, щоб бути генеральним директором, а хтось інший – на тому, щоб бути незалежним головою ради директорів, ситуація буде значно краще”, – стверджує Джоанас Крон, який є старшим віце-президентом Trillium Asset Management – компанії, що займається розробкою альтернативних видів палива та володіє акціями Facebook.

Як пише видання, Цукерберг володіє 60% компанії й він навряд чи програє голосування. Крім того, більшість акціонерів Facebook довіряють своєму керівнику і не будуть голосувати проти нього.

Ще на початку квітня, декілька акціонерів компанії Facebook запропонували обговорити в ході щорічних зборів акціонерів питання щодо усунення Марка Цукерберга з поста голови ради директорів і зміні структури компанії. Акціонери наголошують, що генеральний директор, який одночасно головує в раді директорів, може надавати надмірно сильний вплив на раду та її порядок, послаблюючи контроль над правлінням.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram