Новини
11 Квітня 2021
1 229

Майбутнє в уяві Virgin Hyperloop

Питання залишається в тому, коли це стане реальністю

Virgin Hyperloop, одна з організацій, яка нині розробляє ідею Ілона Маска про високошвидкісний транспорт, випустила новий концептуальний відеоролик, що демонструє своє бачення майбутнього пересування містом.

Відео, доступне на YouTube, показує витончені білі термінали, вагони, зсередини схожі на салони літаків, станції бездротової зарядки смартфонів на кріслах та інші потенційні можливості, які Virgin Hyperloop хоче зробити реальністю у найближчому майбутньому.

У листопаді минулого року компанія вперше провела випробування своєї вакуумної транспортної системи з пасажирами на борту капсули. Тест пройшов на випробувальному полігоні DevLoop в пустелі недалеко від Лас-Вегаса.

Як заявляють у компанії, капсула зможе розвивати максимальну швидкість 1 080 км/год. Це передбачає, що поїздка з Лос-Анджелеса в Сан-Франциско займе всього 45 хв. При цьому, технологія передбачає нульовий вуглецевий слід.

В основі технології Virgin Hyperloop лежить не повітряна подушка, запропонована Маском, а пасивна магнітна левітація (на відміну від активної магнітної левітації у маглевів). Ця технологія розроблена в Ліверморській національній лабораторії, вона передбачає, що постійні магніти, прикріплені до капсули, рухаються над провідною поверхнею.

Нагадаємо, виробник човнів Candela зі Швеції розробляє електричне пасажирське судно, яке може стати найшвидшим у світі. Виробник стверджує, що це буде найшвидший електричний морський транспорт.

Раніше Investory News дізналися, який незвичайний транспорт стане доступним для нас у недалекому майбутньому. Прочитати можна за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram