Новини
3 Липня 2021
717

Lay’s побудує футбольні поля з перероблених пачок від чипсів

На один проєкт плануються витрати обсягом до $250 тисяч

У межах екологічного молодіжного проєкту компанія Lay’s разом з УЄФА й футбольною організацією Streetfootballworld створить перші у світі футбольні поля з перероблених упаковок від чипсів. Вони покликані принести максимальну користь суспільству за мінімального впливу на навколишнє середовище, повідомляє Rusbase.

Згідно з програмою RePlay, Lay’s планує використовувати інноваційну технологію переробки відходів для будівництва футбольних полів. “Ми дамо упаковкам друге життя”, — зазначив Себнем Ерім, віцепрезидент з питань міжнародного маркетингу компанії PepsiCo, що володіє Lay’s.

Відповідно до технології, розробленої спільно з Greenfields, порожні пачки з-під чипсів відбирають на сортувальних станціях, потім їх миють, подрібнюють, додають гуму й перетворять в гранули. З них виробляють спеціальний шар Ecocept, на який укладають штучний газон. Термін служби полів оцінюється приблизно в 10 років, після чого газон і шари Ecocept можуть бути повністю перероблені. Будівництво одного поля обходитиметься від $200 до $250 тисяч.

Streetfootballworld — це організація, яка будує футбольні поля та влаштовує спортивні фестивалі по всьому світу. Саме вона займалася підбором місць для екологічно чистих полів.

Перше футбольне поле відкрилося у травні у Тембісі, Південна Африка. За ним підуть майданчики в населених пунктах Бразилії, Туреччини, Росії та Великій Британії — закінчення будівництва заплановане на кінець року. “Вибір локацій залежить від того, де вони матимуть найбільший соціальний вплив на суспільство”, — йдеться у повідомленні.

Lay’s також відповідатиме й за технічне обслуговування майданчиків і обіцяє, що всі ремонтні роботи проводитимуться з нульовим викидом вуглецю. Аналогічний проєкт вже пілотується в Осло. Streetfootballworld створить різні програми залучення молоді. Планується, що в перший рік нові поля зможуть залучити 16 тисяч юних спортсменів.

Програми відповідатимуть соціальним потребам кожної спільноти, але всі вони спрямовуватимуться на популяризацію спорту й забезпечення тренерської підтримки. Наприклад, у Південній Африці програми міститимуть позакласні футбольні заходи для дітей, які підтримують освіту та є зразками для наслідування. Lay’s також обіцяє надати юним учасникам футбольну форму й навчальні матеріали.

“Участь спільноти в ініціативі RePlay почалася в період з 2017 по 2018 рік, коли Lay’s побудував три поля в найбільшому йорданському таборі для біженців Заатари. Завдяки цьому 35 тисяч осіб отримали можливість займатися спортом. Однак тоді компанія ще не використовувала інноваційний екологічний метод будівництва полів”, — зазначає видання.

Раніше Investory News писали, що згідно з даними звіту за 2021 рік консалтингової компанії Brand Finance, найдорожчим брендом футболу у світі третій рік поспіль залишається Мадридський Реал. Його вартість наразі оцінюється у $1,499 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram