Новини
24 Липня 2020
710

Квартальна виручка Twitter від реклами зменшилась на 23%

Чистий збиток платформи за підсумками першого півріччя склав понад $1 мільярд

Фото: Richard Drew

Всупереч карантину й зростанню числа щоденних користувачів на 12%, головні фінансові показники Twitter в минулому кварталі виявилися негативними. Згідно зі звітом компанії, виручка Twitter від реклами склала $562 млн, на 23% менше, ніж у другому кварталі 2019 р.

В кінці березня попит почав відновлюватися, але в кінці травня — середині червня рекламодавці тимчасово зупинили розміщення через заворушення в США. Таким чином, виручка в другому кварталі 2020 р. склала $683 млн, що на 19% нижче за показник минулого року.

Аналітики, опитані FactSet, очікували побачити цей показник на рівні $702 млн. Сама компанія пояснює таке значне скорочення виручки падінням доходів від реклами, оскільки рекламодавці почали старанно економити в умовах кризи.

Однак фінансовий директор Twitter Нед Сегал впевнений, що проведена за цей час компанією робота у галузі просування рекламних оголошень допоможе їй отримати додаткову вигоду, коли ринок відновиться та повернеться до проведення великих маркетингових заходів.

Рік тому компанія створила відстрочений податковий актив на $1,1 млрд, визнавши цю суму податковою пільгою, зазначає CNBC. Тепер компанія направила ці кошти в резервний фонд на покриття можливих втрат від пандемії COVID-19.

В результаті списання Twitter завершив квартал із показником чистого збитку в $1,23 млрд. Без урахування цього списання збиток сервісу мікроблогів склав би $127 млн, що все одно гірше прогнозів аналітиків.

Крім того, Twitter відмовився давати прогноз на другу половину цього року, пославшись на те, що ринкові умови занадто швидко змінюються в умовах пандемії коронавірусу, передбачити тривалість якої неможливо.

Нагадаємо, міністр з цифрових технологій Франції Седрік О запропонував Twitter перенести штаб-квартиру до своєї країни у разі, якщо компанія зіткнеться з несприятливими обставинами у Сполучених Штатах.

Відомо, що співзасновник і генеральний директор Twitter Джек Дорсі фінансово підтримав ($3 млн) проект Mayors for a Guaranteed Income (“Мери за гарантований дохід”). Програма торкнеться 7 млн ​​осіб в 14 містах США, зокрема Лос-Анджелес, Атланту, Ньюарк і Джексон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram